Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Детско полицейско управление в СУ „Гео Милев”

01.10.2018  |   Новини
           Детско полицейско  управление има от днес в СУ „Гео Милев”. В него ще се включат учениците от III „г” клас. Веднъж седмично в продължение на две години, под ръководството на  служител на МВР и  класния  ръководител Яна Кунева, децата ще се запознават с полицейската работа.
           Подробно разработеният график за заниманията включва интересни теми, които малките ученици  очакват с нетърпение.  Те ще се срещнат с  полицейските кучета, за да разберат тяхното участие в  полицейската работа и как работи  охранителната полиция. Ще обсъдят безопасността  на движението по пътищата, видовете нарушители на закона по пътищата, ще научат  разликата между - полицаи и пътни полицаи. В заниманията  са включени теми свързани със спортното хулиганство,  личната защита, оказване на първа помощ, защита при пожари, извънредни ситуации и бедствия. С интерес учениците очакват и  раздела свързан с криминалистиката, за да разберат как  се събират  веществени доказателства и следи.
           Преди да започнат своята работа учениците тържествено прочетоха етичния кодекс на доброволеца от Детско полицейско  управление. Те  обещаха да уважават и защитават хората, да спазват законите, да не отминават зов за помощ, да вярват в себе си и никога да не се предават. Учениците получиха от представител на III РПУ –Варна специално подготвени значки за членство в Детското полицейско управление.  
           Националната програма „Детско полицейско управление“ е инициатива на МВР и се реализира от служители на МВР, от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция“. Целта е чрез  теоретични и практически занимания  под формата на игри, децата да получат знания  и умения да опазват  своя живот, да се запознаят  с дейността и работата на служителите на МВР.

Медии:
https://www.varna24.bg/novini/varna/Detsko-policeisko-upravlenie-ima-ot-dnes-v-SU-Geo-Milev-818735
http://dnesplus.bg/News.aspx?n=855082