Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Иновации и творчество в обучението

18.04.2019  |   Новини
        Над 40 учители от варненски училища се включиха  в  учебна работилница за споделяне на опит,  организирана от  учители от СУ „Гео Милев”, участвали  в проект „Key4 You- ключови и универсални компетенции за учители и ученици“,  по програма „Еразъм+”. Темата на семинара  е  "Иновации и творчество в обучението". Учителите  представиха  пред своите колеги обучителни продукти, събрани или създадени по време на участието си в проекта.
        През лятото на 2018 г. 17 учители от училището  участваха  в структурирани курсове в Италия,Финландия, Латвия, Германия и Испания.  Те показаха разработени уроци и практически задачи свързани с проектно-базирано, проблемно-базирано и интегрирано  обучение. Представиха  дигитални продукти за стимулиране на творчеството в учебния процес като „Bookcreator” и “Edpuzzle”. Сред дискутираните теми бяха „Развитие на мисленето и творческите способности на учениците” и „CLIL методика за интегрирано езиково обучение в начален и прогимназиален етап”.
        Участниците в семинара се включиха активно и обучението премина в  приятелска и творческа атмосфера. Те получиха  материали по темите и „Практическо помагало”, разработено и издадено от участниците в проекта, с   уроци свързани с темите на структурираните курсове.
        Директорът Албена Павлова благодари от името на екипа  на СУ „Гео Милев”   на всички участници, които отделиха от свободното си време и уважиха труда на своите колеги,  за високата оценка за семинара  и ентусиазма, с който гостите  се включиха  в обучението. 
Училища - участници в учебната работилница за споделяне на опит:
ОУ „ П.Волов”
ЗОУ „Ангел Кънчев”
ПГИ „ д- р Иван Богоров”
ОУ „Стефан Караджа”
ОУ „Св. Патриарх Евтимий”
ОУ „Кап.Петко войвода”
III ПМГ „Акад. Методий Попов“
ДГ №34 „Лястовичка”
ДГ №31 „Крилатко”
ПГГСД „Н.Хайтов”
Частна гимназия „Екзюпери”
ОУ „Антон Страшимиров”
СУ „Найден Геров”
СУ „Св.Климент Охридски”
ЧОУ „Малкият принц”
ДГ №25 „Златно зрънце”
НУ „Васил Левски”
ОУ „Христо Ботев”
IV ЕГ „Фр.Жолио Кюри”
ОУ „П. Волов”

Още информация и снимки може да намерите тук:

https://www.facebook.com/GeoMilev.Key4You/

М
ЕДИИТЕ:
http://dnesplus.bg/News.aspx?n=880232&fbclid=IwAR1n811pwOve6DzaTdvXN3im_FybyE-UiO0iur1wkKYUqeoHVlN7tfZBwYw