Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

СОУ „Гео Милев” участва в Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2015

25.02.2016  |   Новини
На 7.03.2015 г. в СОУ „Гео Милев” от 9 ч. ще се проведе училищния кръг от Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
От 4 до 7 март 2015 г над 6500 ученици от 273 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 18 април 2015 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 10 май 2015г. в хотел „Хилтън” в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишната Катерина Петрова от НСОУ „София“, гр. София”.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.
Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!