Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

СОУ „Гео Милев”-Варна отбелязва 120 години от рождението на своя патрон

25.02.2016  |   Новини
Наследници на Гео Милев” - под този наслов ще премине патронният празник на СОУ „Гео Милев”- Варна, научи Moreto.net.
Днес се навършват 120 години от рождението на поета и 35 години от създаването на училището. Празничният ден започна с тържествен час на класа и поднасяне на венец пред паметника на Гео Милев в двора на училището.
Подготовката на учениците за деня започна още миналата година и всеки клас направи табло със своите послания. Те са подредени във фоайето на училището. „Изпълняваме завета: честност, почтеност, уважение, учим се да бъдем творци”- са написали учениците от І ”а” клас. Много детски стихове, рисунки, послания, цитати от произведения на Гео Милев, рисувани от децата негови портрети са намерили място на таблата направени от учениците от първи до дванадесети клас.
Варненският куклен театър гостува в празничния ден с „Кривото патенце” на децата от първите и третите класове.”Приказка за правилата” с Александър Павлов ще гледат децата от втори клас.Учениците от четвъртите класове ще показват умения в спортното състезание” Бързи, смели, сръчни”. От най-малките до най-големите таланти ще участват в тържествения празничен концерт.
Над 1200 „наследници на Гео Милев” отбелязват патронния празник и годишнината на своето училище.