Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Журналистът Светослав Иванов гост в СУ "Гео Милев"

31.05.2018  |   Новини
    Светослав Иванов   - журналист от bTV гостува днес в училище. Той се срещна с ученици  и учители и разказа за своята работа  като репортер и водещ на предаването „120 минути“. Представи пред тях един от репортажите си, който го е развълнувал най-много- историята на  6-годишното афганистанско момче, което се прочу с фланелка на Лионел Меси от найлонова торбичка и по-късно успя да се срещне със своя идол.   
    Журналистът отговори на всички въпроси на учениците, свързани с неговата работа, известността, избора на журналистиката като професия, неговите колебания и мечти, дори за успеха си  в училище. Той сподели, че прочитането в училищна възраст на "Епопея на забравените" го е накарало да осъзнае силата на словото и  по-късно да избере своята професия.
     Светослав Иванов посъветва учениците  да се учат добре, защото това ги прави свободни да се  занимават с много неща и най-важното послание -  да бъдат добри  хора.
     Журналистът е автор на книгата „Там, където загинаха дърветата“- пътеписи от най-горещите точки на света, която влиза в класацията на най-продаваните книги в България през 2015-та година. Втората му книга  „Чудовища и будители“,  издадена миналата година, събира 75 коментара на най-интересните теми от седмицата от мини рубриката, с която започва всяко предаване „120 минути“.
      Светослав Иванов  е във  Варна като участник в литературния фестивал  „Варна Лит”, който обединява журналисти, писатели, актьори и изпълнители и ги превръща в преки посланици на литературата сред  младото поколение.
       Фестивалът се провежда за втора година, а целта е учениците да се срещнат с различи автори, да се насърчи   развитието  на творческия им потенциал, да се събуди интереса им към словото и литературата.
       Темата на тазгодишното издание на фестивала е „Разказвачът в мен” и фокусът е върху разнообразните аспекти на разказването – художествена литература, публицистика, кино, театър и дори музика.