Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Международна среща в Полша

31.05.2022  |   Новини
        Шест ученици и двама учители участваха в международна среща в гр. Грудзядж, Полша.  От 24 до 30 април 2022 г. те гостуваха заедно с ученици от Литва и  Турция в Primary School No. 5 col. Stanislaw Sitka. Това е третата   среща по проект „Different Countries, the Same Values“ / Различни страни, еднакви ценности/, програма "Еразъм+", по който учениците работят  съвместно от септември 2019 г.  
        По време на своето посещение децата имаха възможност да разгледат града домакин и да посетят музея, където участваха в творческа работилница за   рисуване върху хартия, която преди това сами изработиха. В училището те  се включиха в различни спортни и щафетни игри и учиха традиционни полски танци. В град Гданск посетиха музея на Втората световна война, забележителностите на града и крайбрежието на Балтийско море.
         В програмата бяха включение още няколко творчески работилници – „Изработване на свещи“, „Грижа за животните“, „Как да си направим пица“.
         Основната цел на проекта е учениците да осъзнаят, че в европейското културно пространство ценностите са универсални. Като опознават  други страни, култури, реалности и традиции,  те по-лесно разбират  своето общество и култура и мястото им в глобалния свят.
          В проекта участват ученици на възраст 12-14 години. Следващата среща е през м. май 2022 г. в град Каунас, Литва.