Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Полският посланик посети СОУ "Гео Милев"

25.02.2016  |   Новини
Лешек Хенсел, извънреден и пълномощен посланик на Република Полша у нас, уважи с присъствието си „Парад на хвърчилата с екологични послания”, състоял се на 9 октомври 2013г. в двора на  СОУ „Гео Милев”- Варна.
Събитието е част от програмата подготвена от учениците, които участват в международния проект на програма Коменски - ”Шансове за Европа – използване на възобновяеми и алтернативни източници на енергия”. Домакин на поредната среща са българските ученици и учители, а техни гости са участниците в проекта от Полша и Германия.  Присъствието на  полски ученици е повода посланикът да изрази желание да посети училището, да изгледа парада на хвърчилата и чуе желанията  на младите хора.Свят без замърсяване на природата, чисти водни басейни, екологично чиста храна, разделно събиране на отпадъци и още много послания отправиха участниците в проекта , под одобрителните възгласи на учениците от училището, които аплодираха успелите да издигнат най-високо своето хвърчило.
  Целта на проекта, който е двугодишен, е по-тясното заимодействие между европейските училища, както и професионалното ориентиране на младите хора. Гостите от “Велхелм Хей”, гр. Ихтерсхааузен, Германия и гимназия “Папа Йоан Павел II”, гр. Високие, Полша ще останат във Варна до 13 октомври. Утре ще посетят „Нови енергийни източници”- ООД- Шумен, а за  11 октомври е предвидена  екскурзия до Арбанаси - В.Търново.
 Извън задължителната програма, гости и домакини ще прекарат приятни и забавни моменти заедно на Аладжа манастир, картингписта - Варна, архитектурен резерват „Мадара” и др.