Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

С пет награди от един фестивал

13.06.2022  |   Новини
         С пет награди от Националния многоезичен фестивал „Словото- сила и необятност“, се върнаха младите актьори от театрално студио „ Синяя птица“ от Средно училище „Гео Милев“. Те представиха спектакъла „ Цветята на малката Ида “ по Ханс Андерсен. В театралната студия участват 14 ученици от четвърти , осми и единадесети клас . Най-малкият участник Марк Уотсън, който спечели публиката със своето емоционално изпълнение е от втори клас. Той получи и приз „ Главна мъжка роля“ и „ Любимец на публиката“. Талантливите ученици спечелиха GRAND PRIX за изключително изпълнение, приз за „ Авторска драматургия“ и за „ Най- добри костюми“. Ръководители на театралната група са учителите по руски език Милена Петрова и Румяна Тодорова.
          Във фестивала, който се проведе на 11 юни 2022 г., под патронажа на кмета на община Велинград , участваха над 200 деца от 21 детски театрални групи от цялата страна. Целта е да се популяризира театралното изкуство сред учениците и да се подпомогне тяхната изява на сцена. Талантливите актьори представиха пред многобройна публика и компетентно жури постановки на български, английски, руски, немски и испански език.
          С представянето си на първия многоезичен фестивал театралното студио на руски език „ Синяя птица“ отбеляза своя 20-ти рожден ден. Съставът, който може да се похвали с богата творческа биография, винаги е заемал призови места при участието си в международни, национални и регионални фестивали. През него са преминали над 350 ученици от СУ „Гео Милев“ , Румяна Тодорова е негов ръководител от създаването му през 2002 година.
Участници в театралната група:
Марк Уотсън – II "б" клас
Мария Керанова – IV "б" клас
Соня Иванова –IV "б" клас
София Иванова –IV "б" клас
Карина Тодорова –IV "б" клас
Рая Янкова – VIII "а" клас
Анна- Мария Желязкова – VIII "б" клас
Анна Николова – XI "а" клас
Евгения Филиповски –XI "а" клас
Джем Али -XI "а" клас
Ива Петрова –XI "а" клас
Калина Маргитина –XI "а" клас
Катерина Кирилова –XI "а" клас
Светослава Боева – XI "а"клас
Медиите:
https://varnanovini.bg/2022/06/13/uchenici-ot-su-geo-milev-varna-s-prizov/
https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladi-talanti-ot-SU-Geo-Milev-se-zavurnaha-s-pet-nagradi-ot-Nacionalen-mnogoezichen-festival-1284897
https://parallel43.bg/nov-uspeh-na-uchenicite-ot-teatralnoto-studio-kam-su-geo-milev-vav-varna