Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Второкласници с първа награда от национално състезание по четене с разбиране

20.06.2023  |   Новини
       Учениците от II „д“ клас, с класен ръководител Миглена Николова и учител ЦОУД Кристина Керчева, спечелиха първа награда от националното Априлско  състезание по четене с разбиране за деца от първи до седми клас.   Те се състезаваха с повече от 100 паралелки второкласници от цялата страна.
      В продължение на цял месец учениците печелиха точки, като решаваха въпросници върху прочетени книги и сами създаваха въпросници в интернет платформата Книговище. Резултатите на класовете се формират от индивидуалните точки на всеки ученик, като се вземат предвид и процентите на верните отговори.
      Учениците получиха грамота, отстъпка за следващ абонамент и други подаръци. Те станаха клас „Читатели“ на месеците март, април и май.
      От 01.04.2023 г. до 30.04.2023 г.  в интернет платформата Книговище  се проведе Априлското състезание по четене с разбиране за деца и класове от цялата страна. То е част от кампанията "Четем и знаем", подкрепена от Програма "Култура" на Столична община, както и от "Походът на книгите", инициатива, организирана от Асоциация "Българска книга".