Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Безопасно през ваканцията

08.06.2022  |   Новини
        Инспектори от Трето районно управление при ОД на МВР гостуваха днес на   децата от четвъртите класове в СУ „Гео Милев“.
        „Безопасно през ваканцията“ е темата на беседата, която те проведоха с учениците. Летните месеци са възможност децата да излизат по-често извън дома, да се срещат с нови хора и създават нови приятелства. Как да играят безопасно, как да общуват помежду си и с възрастните хора, как да се предпазват в градска среда, на тези въпроси децата  търсиха отговор заедно със своите събеседници.
         Четвъртокласниците научиха от служителите на реда за различните видове противообществени прояви и престъпления – заплахи, кражби, агресия, вандалски прояви, физически, психически и кибертормоз. Припомниха си своите отговорности като ученици и като членове на обществото, чуха за отговорностите и на своите родители. Научиха много за последствията при нарушаване на обществения ред и правила.
         Учениците имаха и много въпроси към инспекторите Попова, Минева, Пасков и Колев, споделиха случки и научиха как могат да реагират, ако са свидетели на тормоз, кражби, ако получат съобщения в социалните мрежи от непознати, ако чужди хора ги заговорят, заплашват или изнуват. Децата задаваха много въпроси и за професията на полиция.
         Срещите в класовете със служителите на реда завършиха с пожелание за спокойно и безгрижно лято.
         Инициативата „Безопасно през ваканцията“ е на училищното ръководство и родителите. Целта е  след дългите месеци на социална изолация, да се привлече и повиши вниманието на децата  към опасностите, които крие градската среда, за да се гарантира тяхната спокойна лятна ваканция.

МЕДИИТЕ:
https://varnanovini.bg/2022/06/08/inspektori-ot-mvr-gostuvaha-na-uchenic/

http://www.focus-news.net/news/2022/06/08/2950165/inspektori-ot-treto-rayonno-upravlenie-pri-od-na-mvr-gostuvaha-dnes-na-detsata-ot-chetvartite-klasove-v-su-geo-milev.html

https://www.varna24.bg/novini/varna/Policai-uchiha-deca-ot-Varna-kak-da-igrayat-bezopasno-prez-vakanciyata-1281730