Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Коледна магия

19.12.2022  |   Новини
        "Коледна магия“ се случи на 16 декември 2022 г. в Средно училище „Гео Милев“.  Водещите от XII „б“ клас Виктория Евтимова (в ролята на Снежанка) и Светлозар Радков (в ролята на Снежко) започнаха празника със запалването на  светлините на елхата. Децата много се зарадваха на изненадващата поява на Дядо Коледа, но той търсеше еленчето Рудолф и не можа да остане за дълго.
        Празничната програма беше открита от най-малките ученици от I“а“ клас, участващи в клуба по интереси „Немски песни“. Те пяха с чувство, желание и много радост. Ученици от IV „г“ клас представиха   на английски език пиесата „Подарък за Коледа от О’Хенри“, с което демонстрираха много добро владеене на езика. Елиф от II клас трогна зрителите с прекрасното си изпълнение на коледно стихотворение на английски език. Кристиян Желязков, Даниел Димитров и Теодор Бонев от V“г“ клас показаха артистичните си умения с басня на английски език „The Ant and the Grasshopper“. Есил Мухарем  и Мирослав Маринов от V“д“ клас, както и Станислав Тончев от V“в“ клас развеселиха публиката с театралната си игра, като представиха друга басня на английски език „The Lion and the Mouse“. Най-многобройната група ученици, от първи  до пети клас, зарадва публиката с песента на руски език „Это Новый год“ и получи заслужени бурни аплодисменти. Песента „At The North Pole“ в изпълнение на   клуба по интереси  „Време за приказки“, в който участват ученици от III“г“ и III“д“ клас, беше прекрасен завършек на чудесното коледно тържество.
        Всичко това стана възможно благодарение на положените усилия и труд на  Хр. Георгиева, В. Иванова,  Т. Костова –   английски език   Хр. Карнобатлиева  и О. Миткова – учители по немски език,   Д. Янчева– руски език.
        „Коледна магия“ е една от многото празнични инициативи, в които с удоволствие се включват ученици, учители и родители. 

Подготвил:
Олга Миткова- учител по немски език