Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Коледно тържество на руски език

19.12.2022  |   Новини
   В навечерието на Рождество Христово и Нова година ученици от първи  до пети клас, изучаващи руски език с преподавател Дияна Янчева, създадоха истински празник и заредиха с много радост и настроение публиката. Коледни и новогодишни песни на руски език изпълниха залата за училищно творчество в СУ „Гео Милев“.
   Най-малките участнички в тържеството зарадваха присъстващите с милото си изпълнение на песента „Матрёшки“. Виктор Кадийски от IV“б“ клас за пореден път демонстрира певческия си талант, като този път пя и под съпровод на китара на Слав Димитров от IV“г“ клас, а Ана Мария Андреева от V“в“ клас впечатли публиката с танц под мелодията на известната “Halleluja“, отново в изпълнение на Слав.
   Ученици от IV“б“ клас се превъплътиха в ролите на африкански животни и майсторски изиграха почти 100-годишното произведение на Корней Чуковски „Телефон“, а най-активната маймунка (изиграна от Георги Петков от III“б“ клас) създаде весело настроение със своите шеги и закачки. Участниците в тържеството демонстрираха прекрасно владеене на руски език. За труда и старанието, които положиха,  те бяха приятно изненадани и възнаградени с подаръци, които намериха под празничната елха.

 Подготвил:
Дияна Янчева- учител по руски език