Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Мотивационни среща с лектори от сдружение „ Сподели и вдъхнови“

19.12.2022  |   Новини
     Проф. Д-р Евгени Станимиров- ректор на Икономически университет- Варна бе гост-лектор в СУ „ Гео Милев“ на 14 декември 2022 г. Проф. д-р Евгени Станимиров за първи път участва в мотивациони срещи в училищна среда в гр. Варна. Екипът на СУ „ Гео Милев“ имаше превилегията и удоволствието  да се докосне до богатия житейски и професионален опит на проф. д-р Евгени Станимиров.
      Темата на срещата „ Правилата на ИГРАТА (да откриеш лидера в теб )“ бе представена пред ученици в гимназиален етап
      Тази среща е поредната мотивационна среща с лектори от сдружение „ Сподели и вдъхнови“. Акцентът и вдъхновението за съвместната дейност на екипа от професионалисти в сдружение „ Сподели и вдъхнови“ и СУ „ Гео Милев“- Варна, е в посока споделяне на лични житейски истории, които служат за пример, повишават мотивацията и окуражават младежите за възможните перспективи и начини за успех в житейски и професионален план.
       Освен ректор на Икономически университет проф. д-р Евгени Станимиров е бизнес консултант с богат опит. Като маркетингов експерт е участвал в над 50 проекта, финансирани от ЕС и Световната банка.
       Част от завидните отличия на проф. д-р Евгени Станимиров са:
- Дългогодишен ръководител на катедра „Маркетинг“ в ИУ-Варна. Администрирал е 7 проекти за обучение, сред които съвместна програма с Nottingham Trent University – Великобритания. Координирал от страна на ИУВарна програмата UIF по предприемачество, креативност и иновации на Stanford University, Калифорния (САЩ).
-  Зам.-председател е на Съюза на икономистите в България.
- Член на управителните съвети на: Асоциацията на специалистите по корпоративна социална отговорност,
- Член на УС на Регионалната асоциация по предприемачество и иновации - Варна.
 - Член е на контролната комисия на Българска асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството и
- Член на УС на Съвета на ректорите.
- Участва в 6 редакционни колегии на български и чуждестранни научни издания в България и Великобритания.
- Има над 140 публикации в областта на маркетинга.
- Радетел на интерактивния и базиран на практики подход в обучението.
Срещата премина неусетно и завърши с дискусия в отговор на въпросите на учениците, които открито изразиха въодушевлението и мнението си по представената тема.

      На следващия ден 15.12.2022 г. се проведе  мотивационна среща с екипа от сдружение „ Сподели и вдъхнови“ и учениците от XI и XII клас в СУ „ Гео Милев“. Гост-лектор на срещата бе Живко Димитров, който презентира темата: „ Моята история. Моите ТОП 4. Условията и причините. Пътят и целта. Подготовката. Търпението.“ Учениците имаха възможността да се докоснат до богатия житейски опит на госта, да чуят за предизвикателствата, които е срещал по пътя към целите си и начините, по които е успял да преодолява трудностите и да постига мечтаното. Презентацията завърши с дискусия, която допълнително подсили усещането за пълнота и ценност от срещата.
Живко Димитров е собственик и управител на „ Димитров Експрес Карго“ ООД.
- Създател и управител на Национална верига за лаптопи и компютри Ardes.bg - най-големия специализиран ритейл търговец на ИТ техника в България с над 150 служителя, 6 магазина в България и оборот от над 60 млн. за 2022г.
- Шопикс България - специализирана в проучвания на качество на обслужване чрез "Тайни клиенти", работеща с над 8000 тайни клиенти в България.
- ЛД Сервиз ЕООД - специализирана в сервиз на компютърна техника със сервизи в София и Варна.
- ЛД Дивелопмънт ЕООД - специализирана в инвестиции в недвижими имоти.
- Член на BNI  - Business Network International - най-голямата мрежа от бизнеси в цял свят с повече от 220 000 членуващи фирми.
- Член на  Ротари клуб "Варна Галатея"
-  Един от инициаторите за създаване на движението " Сподели и вдъхови"
- Магистър по телекомуникации.
   
      Последната планирана мотивационна среща  бе с  Иван Петров, собственик и управител на логистична фирма „CI-Corsus Logistics Ltd” за международен транспорт в гр. Варна.   „ Без паника“  бе темата на срещата, която се проведе  на 16.12.2022 г. Иван Петров сподели пред учениците в гимназиален етап какви са били обстоятелствата, преживяванията и предизвикателствата, които е срещал като студент по архитектура и градоустойство в продължение на 7 години в  гр. Манчестър, Великобритания. И тази среща завърши с дискусия и споделяне на впечатленията на младежите от споделения опит на гост-лектора Иван Петров.

 Подготвил:
Катерина Михайлова- педагогически съветник