Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Престижни музикални награди

25.04.2018  |   Новини
     Габриела Грозева  от III „г” клас спечели няколко престижни награди от началото на годината. 
     Второ място  в направление „Забавна и популярна музика”, втора възрастова група- до 10 г. от XIV  Национален детско- юношески конкурс за музикално изкуство „Орфеева дарба”. Конкурсът се проведе на  17 март 2018 г. в гр. София. В конкуренция с 75 представители от престижни школи в страната нейното участие е достойно оценено от компетентно жури с председател Христина Палева. Конкурсът е включен в културния календар на Министерството на културата. Провежда се ежегодно в периода март - април, като форумът  обхваща  няколко направления в музиката и събира стотици участници от цялата страна.
     В началото на м. март Габриела спечели още една престижна награда – първо място на „Национален конкурс „Песенна палитра” - гр.Карлово, във втора възрстова група  9 – 10 г. Децата са оценявани от петчленно  жури с председател композитора Хайгашод Агасян. Конкурсът е включен в културния календар на Министерството на културата.
     Трета награда от  XIV  издание на Националния конкурс за изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“. XIV  издание на конкурса се проведе на  13и  14 април  в гр. Свищов. Събитието е ежегодно и е  посветено на децата  загинали трагично при инцидента в река Лим през 2004 г. Интересът към конкурса постоянно расте, като през 2018 г. участниците са над 130. Децата се оценяват от  жури с председател Маргарита Хранова, а членове са Етиен Леви, Мими Иванова, Кристина Иванова, продуцентът на БНР  поп и джаз пеене Мая Райкова и др.
     Габриела спечели втора награда в шестото издание на конкурса „Музикални бисери“ гр. Варна, който се проведе на 21-22 април 2018 г.
     Габриела Грозева  е  член на Клуб  2015, 2016 и  2017 г. на Фондация „Димитър Бербатов -  Успелите деца на България”.