Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

С бронз и злато от танцов конкурс

18.11.2019  |   Новини
         Василена Веселинова от V „в“ клас се завърна с бронзов медал в направление "Характерни танци"   /соло 5-7 клас/  и  златен медал в направление "Класически танц" –формации,  след участието си в XIV Национален танцов конкурс за театрално-сценични танци „България танцува 2019“.
         В конкурса участваха представители  от България и Италия. Те  се състезаваха в направленията „Класически балет“, „Характерни танци“ и „Съвременни танци“, разделени в 49 състезателни категории в четири възрастови групи. Близо 2000 танцьори се явиха   соло,  в дуети, малки групи, формации и продукции.
         Председател на журито беше доц. д-р Диляна Никифорова, прима-балерина на Софийска опера и балет. Членове на журито доц. д-р Ани Пампулова, преподавател в НБУ, Сара-Нора Кръстева, директор на балета на Софийска опера и балет, Дарина Бедева, преподавател в Националното училище по танцово изкуство и прима-балерина на Софийска опера и балет, Небойша Веселинович от Сърбия, международен съдия от Международна танцова организация IDO.
         Състезанието се проведе  от  15 до 17 ноември 2019 г. в  димитровградската спортна зала „Младост“.