Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Сертификати от състезание по творческо писане на английски език

19.02.2019  |   Новини
      Участниците в националното състезание по творческо писане на английски език, получиха сертификати за своето представяне от    директора на училището – г-жа Албена Павлова.
     Съчиненията на Жара Желева от  VII „г” клас и Виктор Лъчезаров – IX клас,   бяха допуснати до националния кръг на състезанието  и те освен сертификати за  отличното си  представяне, получиха награди от организаторите.
      Състезанието по творческо писане на английски език /Bulgarian Creative Writing Competition - BCWC/ се организира за девети път по инициатива на фондация „Корпус за образование и развитие”, с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Над 4000 ученици са се включили със свои творби в тазгодишното издание на състезанието.
       В него участват ученици от 6 до 12 клас, които имат на разположение 1 час, за да пишат по теми, провокиращи въображението и креативното им мислене. Те използват своите знания и умения да създадат уникални текстове на английски език. Учениците пишат без да използват речници, учебници и други ресурси и се оценява творчеството и оригиналността.