Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Лауреати от XXI Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“

12.11.2019  |   Новини
      Даниел  Йорданов от  VI „а“  клас  и  Кристиян Горинов – VI „е“  са сред лауреатите на XXI Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“.
      В Деня на Народните будители, в Националния политехнически музей в София, Фондация „Еврика“ връчи на официално тържество наградите на лауреатите от конкурса.
      Даниел  Йорданов спечели трето място  в раздел „Поезия“.
      Кристиян Горинов – поощрителна  награда в раздел „Графични произведения, създадени с помощта на компютър“ .
      Конкурсът се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса. Участваха 1316 ученици от 8 до 18 години с 1296 проекти в пет тематични направления.
Патрон на конкурса е първият български космонавт генерал Георги Иванов. Той  приветства  участниците  в тържеството и връчи наградите на лауреатите и техните научни ръководители. Приветствие към участниците в тържеството поднесе акад. Кирил Боянов – председател на Съвета на Фондация „Еврика“.
      Победителят в направлението на конкурса за идеи за научни и технически експерименти Димитър Фердинандов от Езикова гимназия „Пловдив“ представи своята разработка на тема „SOCOL”.
      Председателят на специализираното жури доц. Таня Иванова представи пред гостите на тържеството много интересна и вълнуваща презентация на тема „40 години от полета на първия български космонавт“.


Стихотворението "Космосът – настояще и бъдеще на човечеството" на Даниел Йорданов ще намерите тук:
Изтегли файл