Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Конкурс за литература и фотография

Конкурс за литература и фотография "Градът през моя поглед"

Фондация "Град и посоки", Градското списание, с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" на Община Варна, обявяват конкурс за литература и фотография "Градът през моя поглед". Крайният срок за участие е 15 ноември 2015 г. включително.
В конкурса могат да участват младежи на възраст от 16 до 23 години от Варна и региона, в две категории: литература (есе, разказ, приказка, стихотворение, очерк) и фотография.
Текстовете трябва да са в обем до 3 стандартни страници (формат Word, 30 реда по 60 знака) и да изразяват личното отношение на автора по темата за града, в който живеят - какво им допада или какво може да се промени; как виждат града в бъдеще; кое е тяхното любимо място; истории от ежедневието на Варна и другите градове в региона, описани чрез посочените жанрове.
Фотографиите могат да са черно-бели или цветни, с максимални размери на всяка творба до 150 см. всяка страна (JPG, PNG, TIFF).
Конкурсът е явен. Един автор може да участва с един текст, който може да е бил публикуван, но ненаграждаван в други конкурси; с две фотографии, които също не са били награждавани. Допуска се участие и в двете категории. Всички участници трябва да посочат трите си имена, възраст, телефон и e-mail за връзка.
Текстовете и фотографиите се изпращат на e-mail: konkurs@urban-mag.com в периода 1 септември - 15 ноември 2015 г. включително.
Резултатите ще бъдат обявени на 20 ноември. Ще бъдат присъдени по 3 предметни награди за литература и фотография в двете категории, наградният фонд за всяка конкурса категория е 230 лева. Организаторите си запазват правото да присъдят и поощрителни награди.
Жури в литературния конкурс са Елена Владова, Мариан Желев и Огнян Антов. Фотографиите ще се публикуват във Фейсбук страницата на Градското списание и за тях ще гласуват читателите на изданието. Победителят ще бъде избран въз основа на събраните гласове.
Текстовете ще бъдат публикувани в Градското списание и в електронен сборник заедно с фотографиите, който ще бъде достъпен безплатно.
Наградите ще бъдат връчени на 21 ноември в отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Пенчо Славейков", където ще бъде подредена изложба.
Това е второ издание на конкурса "Градът през моя поглед". Първото бе организирано през 2013 година.

http://www.urban-mag.com/bg/article/8246