Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Писмо до Пепеляшка - книгописен маратон 2015

Книгописен маратон 2015 година

"Писмо до моя любим герой"

Писмо до моя любим герой – Пепеляшка
Скъпа Пепеляшке,
или да те наричам ,,Ваше Височество“,
Много харесвам историята ти, която е известна по цял свят. Радвам се, че вече не си слугиня на злата си мащеха, а си принцеса. Надявам се да останеш така мила и работлива. Бих искала да ти задам няколко въпроса: ,,Как си успяла да се подчиняваш на злата си мащеха, без да й казваш мнението си?“, ,,Когато видя как твоята кръстница се появява магично, каква мисъл се появи в главата ти?“, ,,Какво почувства, когато за първи път танцува с принца?“ и ,,Животът ти сега по – добър ли е?“! Ще очаквам отговорите ти на въпросите с нетърпение. Да ти кажа, че много се възхищавам на това, че не си се отказала в тежките моменти. Много мечтая като теб да живея в дворец с красив и мил принц и след всичко лошо да има щастлив край.
Най–много ми харесаха стъклените ти пантофки и приказната ти рокля, която, дори да не съм виждала, си я представям: светлосиня с кристали, а над роклята е твоята искряща и очарователна усмивка.
Любимата ми част от историята ти е тази, в която се появява твоята кръстница и те превръща в прекрасна принцеса, която пътува със своята красива и лъскава карета с любезни кочияши и бели приказни коне. Втората ми любима част е тази, в която принцът разбира, че ти си красивата дама, която е танцувала с него вечерта, когато е бил балът в двореца.
За жалост се налага да приключвам. Довиждане и нека щастието и късметът са винаги с теб и твоя любим принц.
От:  Анастасия Станиславова Людмилова
 ІV„Б” клас, СОУ ,, Гео Милев“ – Варна
Клуб Сладкодумковци с ръководител Веселина Веселинова /библиотекар/